Namn: Conny Johansson
Ålder: 57 år
Bor: Gustavsberg på Värmdö
Familj: Särbo. En vuxen son som är utflugen.
Intressen: Musik. Ishockey, Golf, Motorsport, Natur.
Gör på Bellalite: Ansvarig affärsområde SLV, Key account Manager, Stockholm.Till skillnad från många av dina kollegor här på Bellalite, har du bred erfarenhet av installations/inrednings
belysning istället för show-och konsertljus. Hur viktigt är det att ha den bredden inom Belllalite?
Det är väldigt viktigt, eftersom områdena börjar gå ihop mer och mer. De inom show- och konsertljus kan så mycket som vi inom miljöbelysning precis har börjat titta på. De jobbar mycket med digitalisering och styrteknik, medan vi jobbar mycket med LED och energieffektivisering, olika kunskaper som vi kan slå samman. Vårt mission är få kunderna att förstå att vi har koll på båda områdena och att vi därför kan hjälpa dem på ett unikt sätt.

Idag är du ansvarig för affärsområde SLV på Bellalite, vad innebär det?
Att jag utvecklar den vita katalogen. Just nu jobbar jag mycket med att få ett tätare samarbete med elgrossisterna. Vi vill komma in och jobba mer aktivt med dem. Jag har jobbat med detta i några månader nu och det har gått över förväntan. De har lyssnat på vårt budskap och gett oss väldigt positiva signaler.

Vad är det som är så spännande med belysning?
Jag är elektriker i grunden och halkade in som säljare i belysningsvärlden. Det är roligt att det går att skapa någonting och att det inte bara handlar om att sälja. Oftast blir det en större helhet där jag kommer med mycket egna tankar och idéer till kunderna.

Hur viktigt är egentligen ljuset på till exempel ett kontor eller i en butik?
På ett kontor är det jätteviktigt. Det finns många undersökningar som visar att ljus är väldigt viktigt för människors välbefinnande och även produktivitet. Konceptbelysning i butik är nästan ännu viktigare. Här handlar det om att skapa belysning som är välkomnande och även styrande. Med hjälp av rätt ljus kan man locka kunder till speciella produkter.

Vilket är det vanligaste felet många gör när det kommer till att ljussätta hemmet?
Jag personligen är allergisk mot bländande ljus och dålig armatur, som inte riktar ljuset åt rätt håll. Det ska vara behagligt att gå i en belyst miljö och det ska inte sticka i ögonen. Utseendet på själva armaturen är också viktigt, många tänker bara på hur lampan ser ut när den är släckt och inte när den lyser. Det finns många fler aspekter att tänka på, till exempel hur ljuset tas upp av rummet.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Det är roligaste är att få jobba med kunderna. Att få komma med förslag och idéer som de nappar på, och att sedan få se dom glada och nöjda när allt är levererat och klart. Helt enkelt att få sälja lösningar som fungerar!